Expertisecentrum Immuundeficiëntie en Autoinflammatie

Radboudumc
Expertisecentrum
Volwassenen en kinderen

Kinderen

De subafdeling kinderinfectieziekten / immunologie verzorgt derdelijnszorg binnen het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis en zijn adherentiegebied. Binnen het Radboudumc ligt het accent op klinische consulten kinderinfectieziekten en poliklinische spreekuren met patiënten uit de volle breedte van het vakgebied: aangeboren en verworven afweerstoornissen, ernstige invasieve bacteriële infecties, (atypische) mycobacteriële infecties, congenitale en verworven HIV-infectie, MRSA, en (reis-)vaccinatie vraagstukken bij verworven en aangeboren immuundeficiënties . Een significant deel van het werk zijn externe consulten van collega kinderartsen in ons adherentiegebied. Daarnaast heeft de subafdeling kinderinfectieziekten/immunologie een landelijk expertise in atypische mycobacteriële infecties, invasieve schimmelinfecties, host-directed immunotherapie en ataxia teleangiectasia (AT).

Volwassenen

De zorg voor volwassenen met complexe infecties en immunodisregulatie is ingebed in de sectie Infectieziekten, onderdeel van de Afdeling Interne Geneeskunde. De focus ligt op het leveren van hoog-kwalitatieve klinische, poliklinische, en consultatieve zorg op het gebied van onder anderen HIV, orthopedische infecties, endocarditis, vaatprotheseinfecties, invasieve schimmelinfecties en mycobacteriële infecties, immuundeficiënties en auto-inflammatie, en reisadvies voor immuunincompetente patiënten.  Eén van de specifieke aandachtsgebieden van de sectie is host-pathogeen interactie en immuunmodulatie bij infectieziekten.

De zowel subafdeling kinderinfectiologie/immunologie van het Amalia kinderziekenhuis als de sectie infectieziekten binnen de algemene interne geneeskunde zijn goed ingebed in het Radboud Center for Infectious Diseases (RCI) en  onderdeel van het European Research Network voor zeldzame immunologische aandoeningen (ERN-RITA). De sectie infectieziekten is daarnaast ingebed in het Radboud Expertisecentrum voor Immuundeficiëntie en Autoinflammatie (REIA). Het Radboudumc heeft al meer dan 30 jaar ervaring en expertise op het gebied van infectieziekten en is verbonden met een sterk nationaal en internationaal netwerk. Binnen het RCI zijn alle krachten en kennis binnen het Radboudumc en de Radboud universiteit gebundeld om de patiëntzorg, het onderwijs en onderzoek rondom infectieziekten en de daaraan gerelateerde specifieke immunologische processen verder te versterken met als doel de preventie, diagnose en behandeling van infectieziekten te verbeteren.

Patiëntenzorg

 • Klinische consulten en spreekuren binnen het vakgebied in samenwerking met verpleegkundig specialisten kinderinfectiologie/immunologie.
 • Klinische patiëntenzorg binnen het vakgebied op eigen verpleegafdeling.
 • Goed lopende transitiepoli met kinderinfectiologen/immunologen, kinderreumatologen, verpleegkundig specialisten en internisten met specifieke immunologische expertise.
 • Buitenregionale functie: expertise mycobacteriële infecties (volwassenen en kinderen), expertise invasieve schimmelinfecties (volwassenen en kinderen), expertise endocarditis (volwassenen), expertise orthopedische infecties (volwassenen), expertise immuundeficiënties (volwassenen en kinderen), expertise autoinflammatie (volwassenen).
 • Multidisciplinaire zorg voor kinderen en volwassenen met ataxia teleangiëctasia (AT), met kinderinfectioloog/immunoloog, internist, neuroloog, kinderlongarts, logopedist, revalidatiearts en fysiotherapeut.
 • Uniek MDO immunogenetica in samenwerking met vooraanstaand genetica afdeling op gebied van PID.
 • Uitgebreid MDO immunologie met kinderimmunologen, kinderreumatologen, medisch immunologen op het gebied van PID.

Contact

Kinderen

Telefoonnummer voor patiënten:

 • 024-3614415: voor het makken / verzetten van afspraken en voor medisch verpleegkundige vragen
 • Tussen 8.00 en 17.00u, maandag t/m vrijdag

Telefoonnummer voor verwijzers:

 • 024-3614414

Website:

Volwassenen

Telefoonnummer voor patiënten:

 • 024-36 16 504 voor het maken/verzetten van afspraken en voor medische of verpleegkundige vragen
 • Tussen 8.00 en 17.00u, maandag t/m vrijdag

Telefoonnummer voor verwijzers:

 • 024- 36 16 980

Website:

 

 

 


Contactgegevens

Radboudumc
Expertisecentrum Immuundeficiëntie en Autoinflammatie
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen
Routebeschrijving

Medewerkers

Drs. K. van Aerde

Drs. K. van Aerde

Kinderarts-infectioloog/immunoloog Amalia KZH
L. Gossens

L. Gossens

Verpleegkundig specialist Amalia KZH
Dr. S. Henriet

Dr. S. Henriet

Kinderarts - infectioloog/immunoloog Amalia KZH
Dr. A. van Laarhoven

Dr. A. van Laarhoven

Internist-infectioloog
Dr. K. Mulders - Manders

Dr. K. Mulders - Manders

Internist
Dr. J. ten Oever

Dr. J. ten Oever

Internist
C. van Riel

C. van Riel

Verpleegkundig specialist
Dr. K. Stol

Dr. K. Stol

Kinderarts - infectioloog/immunoloog Amalia KZH
R. Strik - Albers

R. Strik - Albers

Verpleegkundig specialist Amalia KZH
Prof. dr. F. van de Veerdonk

Prof. dr. F. van de Veerdonk

Internist-immunoloog
Dr. L. Verhagen

Dr. L. Verhagen

Kinderarts-infectioloog/immunoloog/onderzoeker Amalia KZH

Weet u wat u moet doen in een spoedsituatie?
Wat te doen bij spoed