Patiëntenorganisaties

Stichting voor Afweerstoornissen

Belangen behartigen, verbinden, beleven en delen!

De Stichting voor Afweerstoornissen (SAS) is een informatief platform voor nieuwe patiënten, familie, vrienden, kennissen, werkgevers, leerkrachten. De SAS is er voor Iedereen die in aanraking komt met een afweerstoornis ! De SAS denkt mee en draagt bij aan (internationaal) onderzoek en werkt nauw samen met verschillende specialisten en werkgroepen.

Patiënten en andere geïnteresseerden kunnen bij de SAS terecht voor vragen, informatie en lotgenoot contact. Op de website www.stichtingvoorafweerstoornissen.nl staat meer informatie over de verschillende ziektebeelden, de activiteiten van de SAS en het laatste nieuws.

 

IPOPI

IPOPI (Internationale patiëntenorganisatie voor primaire immuundeficiëntie) is een wereldwijde non-profit organisatie en voorvechter voor patienten met PID.  IPOPI werkt samen met patienten, artseen, politici, beleidsmakers, farmaceutische industrie en andere relevante belanghebbenden. 

IPOPI is een wereldwijd samenwerkingsverband met nationale patientenorganisaties. Speerpunten zijn de verbetering van de bekendheid rondom PID, tijdig toegang tot de juiste diagnostiek en optimale behandeling van patiënten met PID wereldwijd. 

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Neem dan contact op met het expertisenetwerk. Zij helpen u graag.

Ga naar Netwerk op de kaart
Weet u wat u moet doen in een spoedsituatie?
Wat te doen bij spoed